Vit chokladmousse
Här kommer mitt debut recept som jag, Agnes och Sandra gjorde till efterrätt på nyårsafton.
Du behöver:
250g vit choklad, av god kvalite
4 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl grädde
2 dl kesella
4 st ägg
1 paket bär
Tillagning:
Tillagningstid 1,5 timme, varav 1 timme i kylskåp för att stelna
1. smält chokladen i vattenbad eller mikro. Skilj på gulor och vitor. Tillsätt en gula i taget till den smälta chokladen, blanda ner socker, grädde och kesella.
2. Vispa vitorna till hårt skum, rör dem försiktigt i den ljumma chokladsmeten.
3. Häll upp i små portionsformar (du kan på detta sett bestämma till hur många personer det ska vara), ställ glasen kallt i minst en timme innan servering
4. Servera tillsammans med bär.
Smaklig måltid!

Du behöver:
250g vit choklad, av god kvalite
4 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl grädde
2 dl kesella
4 st ägg
1 paket bär
Tillagning:
Tillagningstid 1,5 timme, varav 1 timme i kylskåp för att stelna
1. smält chokladen i vattenbad eller mikro. Skilj på gulor och vitor. Tillsätt en gula i taget till den smälta chokladen, blanda ner socker, grädde och kesella.
2. Vispa vitorna till hårt skum, rör dem försiktigt i den ljumma chokladsmeten.
3. Häll upp i små portionsformar (du kan på detta sett bestämma till hur många personer det ska vara), ställ glasen kallt i minst en timme innan servering
4. Servera tillsammans med bär.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback