Morotskaka

Hejhej, nu har jag bakat en morotskaka, den blev god så tänkte dela med mig av receptet här ;)

1 kaka ger 8-10 bitar.

Du behöver:

3 morötter ( ca 200 gram )
3/4 mandel eller hasselnötter (ca 50 gram)
2 ägg
2 dl socker, eller råsocker
1 tsk kanel
ev. 1/2 tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl olja

Glasyr

100 philadelphiaost naturell
1/2-1 dl florsocker
ev. 1 tsk citron eller limesaft

Gör så här:

Om du har en matberedare med kniv så passar det utmärkt att använda till den här morotskakan.

skala morötterna. om du använder matberedare: skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i matberedaren med knivan monterad. Häll i mandeln, gör cirka 30 sekunder så att det blir finhackat.

Utan matberedare: Riv morötterna på rivjärn, hacka mandeln.

Tillsätt ägg och socker, gör cirka 30 sekunder med matberedaren eller med elvisp eller vanlig visp.
Häll ner olja i smeten.

Ta fram en bunke och blanda, kanel, ingefära, vanillsocker, bikarbonat, bakpulvet och vetemjöl. Häll ner över oljan.

Använd matberedaren impuls knapp för att blanda försiktigt eller blanda försiktigt med elvispen, eller en sked för att blanda runt med tills det blir en jämn smet.

Häll smeten i smord och bröad rund form, cirka 1 1/2 halv liter. Grädda morotskakakn i nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter.

Låt stå i formen 5-10 minuter. Stjälp sedan upp kakan på ett serveringsfat, lägg formen ovanpå och låt kakan kallna.

Gör glasyren, blanda philadelphiaost och florsocker, samt ev. citron eller limesaft. Bred glasyren över mortskakan med en kniv.

Servera! Förvara morotskakan i kylskåp.

Fanny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0