Limepaj

Hej hej, nu har jag bakat en limepaj till midsommar.
Pajen ska stå i kulen i två dagar det är därför jag gjort den så tidigt.
Jag brukar ju alltid ha bilder i mina inlägg men inte denna gång, nu glömde jag : /

Ingredienser:

50 g smör/margarin
2 1/2 dl smulade digestivekex ( ca 8 stycken )
1 burk sötad kondeserad mjölk ( 4 dl )
5 äggulor
1 dl pressad limejuice ( 4 frukter )  Jag använde bara 3, men det beror på hur mycket saft det är i frukterna, och hur sur man vill ha pajen.

Förbered 1 -2 dagar i förväg
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader. smält smör och blanda med kexsmulorna.
Bre ut blandningen i en pajform, ca 25 cm i diamter. eller i en långpanna.
Tryck till bottnen med fingrarna eller en stor sked.

2. Grädda mitt i ugnn i 10 minuter.

3. Vispa ihop kondeserad mjölk och äggulor.
Häll i limejuicen och blanda ordentligt.
Häll fyllningen i formen och grädda på mellersta falsen i 10 minuter.

4. Låt den svalna. Låt stå i kylen till ca. 2 timmar före servering.


Smaklig måltid!!

// Agnes

Skink-lasange!

Du behöver:
1 burk rikotta (färsk ost)
1paket röktskinka
2paket mozzarella
1 zukini (eller hur det nu stavas):D
1paket matlagnings grädde
1flaska dolmio tomatsås
permisanost
pastaplattor


Gör så här :                                                      ugn: 250grader                       tid: 20min

1. koka upp tomatsåsen och grädden

2. stek zukinin med vitlök

3. varva plattorna och dom andra ingredienserna, överst på lasangen ska det bara vara tomatsås och riven permisnost  

4.lägg in lasangen i ugnen

Vit chokladmousse

Här kommer mitt debut recept som jag, Agnes och Sandra gjorde till efterrätt på nyårsafton.                                                                                                                                                                                        

Du behöver:

250g vit choklad, av god kvalite
4 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl grädde                                                                                                                                                    
2 dl kesella
4 st ägg
1 paket bär

Tillagning:
Tillagningstid 1,5 timme, varav 1 timme i kylskåp för att stelna

1. smält chokladen i vattenbad eller mikro. Skilj på gulor och vitor. Tillsätt en gula i taget till den smälta chokladen, blanda ner socker, grädde och kesella.

2. Vispa vitorna till hårt skum, rör dem försiktigt i den ljumma chokladsmeten.

3. Häll upp i små portionsformar (du kan på detta sett bestämma till hur många personer det ska vara), ställ glasen kallt i minst en timme innan servering

4. Servera tillsammans med bär. 

Smaklig måltid! 

ÄNDRING!

Hejsan tjejer!

Jag upptäckte ett fel i mitt viltlax- recept längre ner. Istället för 1 tsk salt ska det vara 1/2 tsk, annars blir det alldeles för salt men fonden till.
Så jag har ändrat det i receptet nu, men om ni redan har skrivit ut det gamla receptet eller nåt så vet ni nu. :)

Sen så tycker jag att ni är lite dåliga på att lägga in recept,  kom igen, jag vill testa nya saker! :)


//ANASTASIA

Anastasias egna paj!

Nu är det måndag igen och idag bakade jag en paj med salami och tomat. Ett av mina nästan egna recept faktiskt, och vad är inte mer somrigt än en god paj till middag? Mums!

Ett mycket enkelt recept och en supersmaskigpaj! Tyvärr glömde jag än en gång att fota min dag i köket, jag ska förbättra mig!

Anastasias egna salami- och tomatpaj, för 4 personer.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g margarin
2 msk vatten

Fyllning:
2 stora tomater
ca 2 dl riven ost
1 dl lättcréme fraiche
ca 3 msk matlagningsgrädde
ca 2 msk vatten
2 ägg
4 krm salt
2 krm svartpeppar
basilika
timjan

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt på ugnen på 250 grader. Mät upp mjöl i en skål.
2. Smula sönder margarinet i mjölet, tillsätt vatten och arbeta samman till en deg.
3. Tryck ut pajdegen i en ugnssäker form, ända upp till kanterna, nagga degen.
4. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
5. Skiva tomaterna och salami.
6. Riv osten och blanda den med vatten, matlagningsgrädde, ägg, lättcréme fraiche och kryddorna-
7. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Lägg i salami och tomat i pajskalet och häll över ostsåsen.
8. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter!

Servera med en god och färsk sallad men mycket majs i!

575934-27

Brysselkex

Hej!
Namnet på kakorna jag bakat kanske inte låter så lockande, det tycker iallafall inte jag.
Men dem är fantastiskt goda och perfekta som picnickakor, just för att dem är spröda, goda och lätta att baka.

Recept:

Ugnstemperatur: 175 grader, varmluft: 175 grader

4 1/2 - 5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g margarin eller smör


Hacka samman ingredienserna till degen.

Forma degen till rullar drygt 4 cm i diameter

Lägg rullarna kallt, skär dem i skivor och lägg dem på smor´d plåt eller bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.


Om man vill så kan man innan man gräddar kakorna i ugnen rulla dem i socker.






Agnes

Foto: Erika

RSS 2.0