Limepaj
Hej hej, nu har jag bakat en limepaj till midsommar.
Pajen ska stå i kulen i två dagar det är därför jag gjort den så tidigt.
Jag brukar ju alltid ha bilder i mina inlägg men inte denna gång, nu glömde jag : /
Ingredienser:
50 g smör/margarin
2 1/2 dl smulade digestivekex ( ca 8 stycken )
1 burk sötad kondeserad mjölk ( 4 dl )
5 äggulor
1 dl pressad limejuice ( 4 frukter ) Jag använde bara 3, men det beror på hur mycket saft det är i frukterna, och hur sur man vill ha pajen.
Förbered 1 -2 dagar i förväg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader. smält smör och blanda med kexsmulorna.
Bre ut blandningen i en pajform, ca 25 cm i diamter. eller i en långpanna.
Tryck till bottnen med fingrarna eller en stor sked.
2. Grädda mitt i ugnn i 10 minuter.
3. Vispa ihop kondeserad mjölk och äggulor.
Häll i limejuicen och blanda ordentligt.
Häll fyllningen i formen och grädda på mellersta falsen i 10 minuter.
4. Låt den svalna. Låt stå i kylen till ca. 2 timmar före servering.
Smaklig måltid!!
// Agnes
Pajen ska stå i kulen i två dagar det är därför jag gjort den så tidigt.
Jag brukar ju alltid ha bilder i mina inlägg men inte denna gång, nu glömde jag : /
Ingredienser:
50 g smör/margarin
2 1/2 dl smulade digestivekex ( ca 8 stycken )
1 burk sötad kondeserad mjölk ( 4 dl )
5 äggulor
1 dl pressad limejuice ( 4 frukter ) Jag använde bara 3, men det beror på hur mycket saft det är i frukterna, och hur sur man vill ha pajen.
Förbered 1 -2 dagar i förväg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader. smält smör och blanda med kexsmulorna.
Bre ut blandningen i en pajform, ca 25 cm i diamter. eller i en långpanna.
Tryck till bottnen med fingrarna eller en stor sked.
2. Grädda mitt i ugnn i 10 minuter.
3. Vispa ihop kondeserad mjölk och äggulor.
Häll i limejuicen och blanda ordentligt.
Häll fyllningen i formen och grädda på mellersta falsen i 10 minuter.
4. Låt den svalna. Låt stå i kylen till ca. 2 timmar före servering.
Smaklig måltid!!
// Agnes
Kommentarer
Postat av: anastasia
nat jag verkligen ska baka nar jag kommer hem!! Lyckos fanny som far smaka!:)
Trackback