Vit chokladmousse

Här kommer mitt debut recept som jag, Agnes och Sandra gjorde till efterrätt på nyårsafton.                                                                                                                                                                                        

Du behöver:

250g vit choklad, av god kvalite
4 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl grädde                                                                                                                                                    
2 dl kesella
4 st ägg
1 paket bär

Tillagning:
Tillagningstid 1,5 timme, varav 1 timme i kylskåp för att stelna

1. smält chokladen i vattenbad eller mikro. Skilj på gulor och vitor. Tillsätt en gula i taget till den smälta chokladen, blanda ner socker, grädde och kesella.

2. Vispa vitorna till hårt skum, rör dem försiktigt i den ljumma chokladsmeten.

3. Häll upp i små portionsformar (du kan på detta sett bestämma till hur många personer det ska vara), ställ glasen kallt i minst en timme innan servering

4. Servera tillsammans med bär. 

Smaklig måltid! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0